Kedves Kollégák, MÉE tagok, égéskezelés iránt érdeklődők! 
Az Európai Égési Egyesület (EBA) 2015. szeptember 16-19. között tartotta 16. kongresszusát Hannoverben.  Az EBA egy non-profit tudományos – szakmai egyesület, amely 1981-ben alakult; alapító tagjai között volt Novák János professzor, a magyar égéssebészet kimagasló egyénisége. Az EBA fő célja az égett betegek ellátásának folyamatos jobbítása, a kapcsolódó kutatási eredmények mind szélesebb körű megismertetése, az égésekkel foglalkozó orvosok és szakdolgozók szakmai továbbképzése. Ennek legfőbb fórumai a kétévente rendezett kongresszusok, amelyek egyúttal a szakmai kapcsolatok ápolására is jó lehetőséget adnak. A 2017-es EBA kongresszus szeptember 6-9. között Barcelonában, a 2019-es Helsinkiben kerül megrendezésre. Emellett ez év őszén – most első alkalommal – lesz egy továbbképző tudományos ülés is Birminghamben (2016. szept. 26-27.), mely meghívott neves szakemberek bevonásával a legújabb trendeket tekinti át, és teremt szakmai továbbképzésre lehetőséget a résztvevőknek. Az egyesület tagjai hagyományosan jelentős kedvezményt kapnak a kongresszusok részvételi díjából, ez természetesen érvényes a felsorolt rendezvényekre is. (Információ:  http://www.euroburn.org )
A Magyar Égési Egyesület tagjainak lehetősége van az EBA-hoz csatlakozni az egyéni tagsághoz képest jelentős kedvezménnyel, az ú.n. csoportos tagság intézménye révén. Ennek éves díja 12,50 Euro/fő/év, míg az egyéni tagsági díj 75,00 Euro (orvosoknak) illetve 50,00 Euro (szakdolgozóknak). A tagdíjak befizetése a tudományos társaságoknál, így a Magyar Égési Egyesületnél és az EBA-nál is most esedékes. Arra kérem a korábbi EBA tagokat, hogy a 2016-os EBA tagsági díj összegét (3800 Ft-ot ) mielőbb szíveskedjenek átutalni a MÉE számlaszámára (11712004-20223416 / OTP). Fontos a közlemény rovatban megadni a tag nevét és azt a szponzort (cégnevet és címet), akinek a részére a számlát kéri. Új jelentkezők, ill. érdeklődők, vagy olyan régi tagok, akiknek ilyen szándékról tudomása van, vegyék fel a kapcsolatot az EBA csoport képviselővel (Dr. Juhász István Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) és a MÉE pénztárosával (Dr. Nádai Zoltán Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) célszerűen egy e-mailben – cc-vel – küldve.
Bízom abban, hogy Magyarországon is mind többen tartják fontosnak a nemzetközi szakmai közösséghez tartozást és választják az EBA tagságot.
Tisztelettel: Dr. Juhász István
Prof. Dr. Juhász István egyetemi tanár, Debreceni Egyetem, bőrgyógyász, sebész, onkológus szakorvos, DE Klinikai Közp. Bőrgyógyászati Klinika Égési Osztály vezetője, DE FOK Sebészeti Koordináló Tanszék tanszékvezetője, Európai Égési Társaság főtitkára, Magyar Égési Egyesület korábbi elnöke, Bőrgyógyász Szakmai Kollégium tagja, Magyar Dermatológus Társulat korábbi főtitkára, vezetőségi tagja, MDT Bőrsebész Szekció Elnöke

Bejelentkezés

Keresés

Regisztráció

Naptár

<<  Márc. 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031